Header image
 
   
undersideeir

á
norsk_engelsk

 
 
 
 
 
Om Eir:

 

Operasanger Eir Inderhaug kommer fra Stavanger og har sin utdannelse fra Rogaland Musikkonservatorium, Opera Akademiet i København og Solistklasse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun startet tidlig sin karriere da hun vant NRK’s „Talentiaden“ i 1991.

Hun har sunget med de fleste av Norges symfoniorkestre og har turnert med Rikskonsertene, Riksteatret og Det Kongelige Teater i København hvor hun debuterte som Barbarina i Figaros bryllup i 1999. Samme år sang hun hovedrollen som Giulia i Rossini’s Silkestigen ved Malmö Musikkteater.

Sesongen 2002-03 var hun fast engasjert ved Operaen i Nürnberg, hvor hun gjorde roller som Despina i "Cosi Fan Tutte", Olympia i "Hoffmans Eventyr", Anna i "Lustige Weiber", Frasquita i "Carmen".

Fra 2003-05 var hun fast engasjert ved  Deutsche Oper am Rhein, hvor hun sang roller som Blonde i "Bortførelsen", Adele i "Flaggermusen" og Ännchen i "Freischütz". Hun gjestet også operaen i Bremen og sang premieren som Blonde i "Bortførelsen". Eir gjestet også Den Anden opera i København i produksjonene "Absence-Face to Face av Morten Danielsen og forestillingen "N" kvinners liv og kjærlighet av Wennäkoski.

2006 har Eir vært med i Les Misserables ved Trøndelag Teater .

2007 ved Gøteborgsoperaen i roller som Fiakermilli i "Arabella" og Blonde i "Bortførelsen" av Mozart. Denne rollen sang hun også ved Komische oper i Berlin samme år.

2008 sang hun på Bayerische Statsoper i München rollen Autonoe i "Die Bassariden" av Henze. Hun turnerte også Norge rundt med Riksteater forestillingen "Kom ikkje med heile Sanningi" om Olav H. Hauge.

2009 sang hun Adele i "Flaggermusen" ved Gøteborgsoperaen og Pamina fra "Tryllefløyten" i Dalhalla.

2010 sang hun rollen som Iphis i Händels "Jephtha" ved det Kongelige Teater i København og en my runde med Pamina i Dalhalla i Sverige.

2011 uroppførte hun operaen "Teskjekjerringa" i tittelrollen med Nordnorsk Opera. Hun blir også å se i operaen "Olav Engelbrektson" som Lucie på Steinvikholmen.

2012 sang hun Morton Feldmans opera Neither i Dresden og Berlin og Flaggermusen ved Den Norske Opera

2013 sang hun i The Devils of Loudon på det Kongelige teater i København og Le Grand Macabre ved Komische Oper Berlin og ved Den Norske Opera. Det ble også et gjensyn med Morton Feldmans opera Neither ved Festspillene i Bergen og Pierrot Lunaire med Norsk kammerorkester

Hun har vært med på flere cd inspillinger. Her kan nevnes Okkenhaug sanger "Eg veit ei lita gjente" og den Danske opera "Belisa" hvor Eir synger tittelrollen.

2001 mottok hun Shellprisen og Shells oppfølgings stipend i 2002.

Eir er i Norge kjent for sin tolkning av Gudrun i Spelet om Heilage Olav (Stiklestad spelet. Denne rollen har hun gjort i 14 år og fikk Stiklestad prisen for sin innsats sommeren 2006. 2007 og 2008 var hun å se som Solveig i Peer Gynt på Gålå. Hun har også spilt Kristin Lavransdatter og er kjent for sin tolkning av Haugtussa.

Eir ble i 2003 kåret til Rikskonsertenes Intro musiker og har medvirket på flere av Norges musikkfestivaler. I 2008 høstet hun mange flotte kritikker for sine prestasjoner under Risør kammermusikkfestival.

 
 

 

 

Jephtha
Mars April 2010

Flaggermusen:
Februar-Mai. 2009
Omtale fra Sveriges Radio.

Riksteateret:
"Kom ikkje med heile sanningi"

Oktober og November, turné.

Risør kammermusikkfestival
Artikkel om Eir i Aftenposten.
24.-29. Juni

Premiere: "Die Bassariden"
Bayerische Staatsoper
Mai
2008
Deutsch

Brahms Requiem
Vang kirke på Hamar, lør, 8. mars kl 18.00
Helgerud krk. i Bærum, søn 9.mars kl. 19.30

Carmina Burana
Aalborg Symfoniorkester.
Torsdag 14.feb kl 19.30.

Vinterfest Sandnes kulturhus
Sandnes Kulturhus. Musikkrådets Vinterfest.
Lørdag 9. februar klokken 19.00

 

Shellprisen 25 års jubileum
Stavanger Konserthus 10.Februar.
Se videoklipp.

 

┼pningsshow Sandnes 2008
"Tyvstartet med et smell"
Eir som konferansier for Sandnes
sitt åpningshow i kulturhovedstadsåret 2008.
Mer enn 10.000 tilskuere!